UVJETI POSLOVANJA

Opće uvjeti možete preuzeti ovdje.

Opći uvjeti internet trgovine Apecs Nova d.o.o. pažljivo su osmišljeni u skladu s važećim zakonima kao što su Zakon o zaštiti potrošača , Zakon o zaštiti osobnih podataka  i Zakon o elektroničkim komunikacijama.

Naša internet trgovina, kojom upravlja tvrtka Apecs Nova d.o.o., sa sjedištem na adresi Samoborska cesta 241A, 10090 Zagreb, OIB:59376580736 , matični broj: 081489236, djeluje kao pružatelj usluga e-poslovanja. Vaš smo pouzdan partner i prodavač visokokvalitetnog alata i opreme (u daljnjem tekstu i prodavač ili TOTAL TOOLS).

Opći uvjeti poslovanja precizno definiraju način rada naše internet trgovine, prava i obveze kako korisnika tako i TOTAL TOOLS-a. Oni upravljaju poslovnim odnosom između nas i naših cijenjenih kupaca. Također reguliraju pravila kupnje na mjestima preuzimanja naše tvrtke.

Kada odaberete naše proizvode, slažete se da ćete se pridržavati općih uvjeta koji vrijede u trenutku vaše kupnje. Uz svaku online narudžbu bit ćete posebno upozoreni na opće uvjete poslovanja, čime potvrđujete svoju upoznatost s njima. Opći uvjeti poslovanja dostupni su i na mjestima preuzimanja Apecs Nova d.o.o.

 • Općenito

Svrha ovih Općih uvjeta (dalje u tekstu: Uvjeti) je jasno definirati prava i obveze pružatelja i korisnika internetskog centra prilikom korištenja internetske trgovine, naručivanja, kupnje i prodaje roba i usluga dostupnih u internetskoj trgovini. trgovine, kao i poslovni odnos između ponuđača i korisnika internetske trgovine.

Prema ovim uvjetima, kupcem/korisnikom (u daljnjem tekstu kupac ili korisnik) smatra se svaka fizička osoba koja je potrošač, kao i pravna ili fizička osoba koja nije potrošač, a izvršila je kupnju na web stranici totaltools.hr, pri čemu je navedeno, prava navedena u ovim uvjetima pripadaju samo kupcima koji su potrošači, kao što je i izričito definirano u nastavku u pojedinim poglavljima ovih uvjeta.

Sukladno odredbama zakona kojim se uređuju prava potrošača u ponudi, prodaji i drugim oblicima stavljanja u promet dobara i usluga trgovačkih društava, kupac je fizička osoba koja stječe ili koristi dobra i usluge u svrhe izvan svoje profesionalne ili isplativa djelatnost.

Uvjeti poslovanja odnose se na poslovanje pružatelja internetske trgovine Apecs Nova d.o.o. (u daljnjem tekstu ponuđač ili TOTAL TOOLS), prava korisnika/kupca i poslovni odnos između ponuđača i kupca. Navedeni uvjeti poslovanja uređuju prodaju roba i usluga dostupnih u web trgovini.

Kupnja obavljena putem internetske trgovine smatra se kupnjom obavljenom u skladu s važećim propisima u Republici Hrvatskoj.

Prije završetka kupnje ili Prilikom narudžbe, kupac je dužan potvrditi upoznatost i suglasnost s ovim Uvjetima poslovanja klikom, u suprotnom narudžba nije moguća. Uvjeti poslovanja dostupni su na web stranici https://www.totaltools.hr radni/ uvjeti, a kupac ih može preuzeti na svoj elektronički uređaj putem internetske veze, a uvjeti poslovanja bit će proslijeđeni i kupcu najkasnije prilikom narudžbe robe na njegovu e-mail adresu.

 • Podaci o pružatelju usluga

Naziv: Apecs Nova d.o.o.

Adresa: Samoborska cesta 241A, 10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon u sjedištu tvrtke: +385 1 777 6823

E-pošta: info@totaltools.hr

Porezni obveznik: DA

Matični broj: 081489236

PDV ID: 

Transakcijski računi: 

 • Kontakti

Ukoliko su Vam potrebne opće informacije ili pomoć o online ponudi, korištenju web stranice, online narudžbama, o online isporuci ili povratu, možete se obratiti našim djelatnicima, od ponedjeljka do petka, od 8:00 do 17:00 sati na tel. 01 777 6823 ili nam pošaljite e-mail na: info@totaltools.hr.

 

 • Uredi

APECS NOVA  Samoborska cesta 241A 10000 Zagreb

Sve narudžbe poslane putem online centra mogu se osobno preuzeti u trgovinama TOTAL TOOLS, koje su ponuđene u košarici kada odaberete dostavu.

 • Cijene

Cijene prikazane na web stranici www.totaltools.si mogu se promijeniti bez prethodne najave. Sve cijene su izražene u eurima i već uključuju porez na dodanu vrijednost, osim ako nije drugačije navedeno. Cijene ne uključuju troškove dostave i poštarine. Oni su navedeni prilikom izračuna vrijednosti narudžbe prije elektronske potvrde narudžbe.

Online cijene vrijede ako se narudžba izvrši putem web centra totaltools.hr. Online i promotivne online cijene u internetskoj trgovini pružatelja mogu se razlikovati od redovnih i akcijskih maloprodajnih cijena u maloprodajnoj mreži (poslovnicama) pružatelja. Online cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe.

Cijene prikazane u poslovnicama označavaju cijene koje vrijede u TOTAL TOOLS poslovnicama.

Proizvodi po nižim online cijenama koje možete pronaći na policama trgovina nisu dostupni po ovim cijenama, već po cijenama koje su navedene uz same proizvode.

Cijena se ne korigira na temelju automatiziranog odlučivanja (prilagođavanje cijene kupovnoj moći potrošača, njegovom profilu temeljem prošlih kupnji i sl.).

 • Količine

Kupnja proizvoda u internet trgovini moguća je u količinama primjerenim za kućanstva. APECS NOVA d.o.o. zadržava pravo neisporuke naručene robe u slučaju prekomjerne količine naručenih proizvoda (od istog kupca/kućanstva), odnosno otkazivanja narudžbe.

 • Izbor dostave

  Prilikom narudžbe u internetskoj trgovini Total Tools možete birati između različitih načina dostave ili se odlučiti za osobno preuzimanje.

  Mogućnosti dostave:

  • Hrvatska Pošta/Overseas: 6,25 €
  • Brza Wolt dostava u Zagrebu: Cijena ovisi o udaljenosti
  • Osobno preuzimanje u trgovini Total Tools: Besplatno
  • Osobno preuzimanje u paketomatima Box Now: 6,25 €

  Za narudžbe u vrijednosti iznad 40 € standardna dostava Hrvatskom poštom/Overseas je besplatna.

  Brza Wolt dostava po Zagrebu (radni dani od 8.00 do 17.00): Omogućujemo brzu dostavu po Zagrebu za proizvode do 5 kg i maksimalne duljine 1 metra. Ako je brza dostava dostupna za vašu narudžbu, ova će se opcija prikazati u košarici. Narudžbu možete izvršiti i izravno putem Wolt aplikacije.

  U slučaju da niste kod kuće u vrijeme dostave i ne preuzmete paket, moguće ponovno slanje bit će naplaćeno. Tijekom praznika i vikenda rok dostave se produžuje za broj neradnih dana.

  Total Tools dostava s unosom: Narudženi proizvod dostavljamo u najkraćem mogućem roku, donosimo ga u vaš stan i brinemo se za sigurnost i besprijekornost vašeg novog alata. Termin dostave prilagođavamo vašim željama, o čemu se dogovaramo nakon primitka narudžbe.

  Osobno preuzimanje: Proizvode kupljene u internetskoj trgovini totaltools.hr možete osobno preuzeti u trgovini Total Tools koje su ponuđene u košarici prilikom izbora dostave. Kada je naručena roba spremna za preuzimanje, o tome ćemo vas obavijestiti putem e-maila. Nakon primitka obavijesti, preuzimanje je moguće tijekom radnog vremena trgovine.

 • Plaćanja

Internet trgovina TOTAL TOOLS omogućuje sljedeće načine plaćanja:

Po predračunu ili UPN obrascu

Molimo Vas da nas unaprijed obavijestite o želji za izradom predračuna na e-mail eprodaja@totaltools.hr ili telefon 0998116868 i rado ćemo Vam odgovoriti. Trudimo se odgovoriti na narudžbe sa zahtjevima za predračune zaprimljene radnim danom od 9:00 do 16:00 sati isti dan. Zahtjev za predračun ili plaćanje možete podnijeti i putem UPN obrasca u procesu ispunjavanja narudžbe. Nakon što potvrdite svoju narudžbu, automatski ćemo Vam putem e-maila poslati predračun i ispunjen UPN obrazac u .pdf formatu.

Platnom karticom

Plaćanje kreditnom karticom putem online sučelja za plaćanje bez dodatnih troškova. Moguće je plaćanje debitnom ili kreditnom karticom (MasterCard®, Visa, Visa Electron, Maestro, Diners Club. Prilikom online plaćanja pripazite na unos potrebnih podataka, slijedite korake i dovršite plaćanje. Nakon uspješnog unosa podataka bit ćete preusmjereni na stranicu banke gdje ćete dobiti sigurnosni kod.

Koje ćete informacije morati unijeti?

Broj kartice (16-znamenkasti broj na prednjoj strani kartice, samo brojevi)

CVV kod (zadnja 3 broja na poleđini)

Valjanost (mjesec i godina)

Nakon uspješnog unosa podataka bit ćete preusmjereni na stranicu banke gdje ćete unijeti kod koji ste dobili u SMS poruci od svoje banke. Nakon uspješne uplate, transakcija će biti vidljiva na vašem bankovnom izvodu.

U slučaju otkazivanja narudžbe ili promjene načina plaćanja, molimo da nas obavijestite na info@totaltools.si radi mogućeg terećenja kartice ili povrata kupoprodajne cijene.

Leanpay

U košarici na www.totaltools.hr možete odabrati brzo obročno plaćanje koje omogućuje Leanpay. Više o ovoj usluzi pročitajte na web stranici Leanpay.

Leanpay je usluga koja omogućuje financiranje plaćanja robe ili usluge pri kupnji na licu mjesta =) namjenskim potrošačkim kreditima (“otplata na rate”). Mogućnost odabira rata: 6, 12, 18, 24, 48. Uvjeti su navedeni na web stranici Leanpay.

Leanpay usluge mogu koristiti samo punoljetni državljani Republike Hrvatske. Ugovor o kreditu može sklopiti samo neograničeno poslovno sposobna fizička osoba koja je navršila 18 godina, ima stalno prebivalište u Republici Hrvatskoj i dokazuje kreditnu sposobnost u skladu sa zakonom o potrošačkom kreditiranju i općim uvjetima Leanpaya. .

Kod plaćanja na rate putem Leanpaya nije moguće koristiti promotivne kodove u košarici.

Leanpay zadržava diskrecijsko pravo pri odobravanju usluge i odbijanju zahtjeva korisnika bez navođenja razloga.

VALÚ

VALÚ je inovativna aplikacija za jednostavno mobilno plaćanje. Dostupan je svima, bez obzira na mobilnog operatera. Preuzmite aplikaciju, nadopunite svoj VALÚ račun i obavite kupnju. Svoj VALÚ račun možete dopuniti platnom karticom, gotovinom, putem TRR-a ili VALÚ Monetom.

Proces plaćanja:

Odaberite VALÚ način plaćanja.

Otvorite aplikaciju VALÚ, odaberite plaćanje kodom i skenirajte QR kod. Ako kupujete putem mobilnog telefona, samo potvrdite gumb “Plati”.

Plaćanje Paypalom

PayPal predstavlja jednostavan i brz servis za online plaćanje, među najvećim i najsigurnijim u svijetu internetske kupovine. Djeluje putem e-mail adrese i lozinke, štiti bankovne podatke, omogućuje brzo i besplatno plaćanje u nekoliko sekundi. Prilikom kupnje putem web stranice odaberite PayPal kao način plaćanja. Za više informacija posjetite https://www.paypal.com/si/webapps/mpp/pay-online.

Plaćanje prilikom preuzimanja

Gotovina: Možete platiti gotovinom prilikom preuzimanja artikla u trgovinama TOTAL TOOLS.

Kartica: Plaćanje platnom ili kreditnom karticom (MasterCard®, Visa, Visa Electron, Maestro, Diners Club u trgovinama TOTAL TOOLS. Plaćanje bonovima nije moguće.

VALU: Možete platiti VALU-om prilikom preuzimanja artikla u trgovinama TOTAL TOOLS.

Plaćanje karticom prilikom dostave:

Hrvatska Pošta: Kupac može platiti karticom prilikom preuzimanja paketa u Hrvatskoj Pošti. U većim gradovima moguće je direktno kod dostavljača provjeriti da li je moguće plaćanje karticom.

DPD: Plaćanje karticom direktno kod dostavljača nije moguće. Upute za online plaćanje dobit ćete u SMS poruci od DPD-a o isporuci paketa. Također je moguće platiti karticom na odabranim PUDO mjestima (Petrol, INA ,iNOVINE).

GLS Paketomat: Kartičnom karticom možete platiti online narudžbu koju ćete preuzeti na odabranom GLS Paketomatu, a koja još nije plaćena. Plaćanje gotovinom nije moguće. Dodatno plaćanje u slučaju plaćanja pouzećem već je uključeno u cijenu online narudžbe.

 • Ugovor

Ugovor koji se sklapa na daljinu predstavlja pravno obvezujući ugovor između TOTAL TOOLS-a i korisnika, i to na temelju organizirane prodaje na daljinu. TOTAL TOOLS, kao organizator prodaje na daljinu, vodi cjelokupni proces sklapanja ugovora, koristeći se isključivo sredstvima komunikacije na daljinu, kao što su e-mail i internet.

Prava i obveze između TOTAL TOOLS-a i korisnika vezano uz kupnju roba i usluga na daljinu pobliže su definirana ovim uvjetima poslovanja koji su sastavni dio svakog sklopljenog ugovora na daljinu. Korisnik se obvezuje prije sklapanja ugovora na daljinu upoznati se sa sadržajem ovih uvjeta te izričito potvrđuje suglasnost s pravima i obvezama koje proizlaze iz ovih uvjeta, uključujući i obvezu plaćanja.

Kupac putem internetske narudžbe potvrđuje pristanak na plaćanje te prihvaća ove uvjete poslovanja u cijelosti. Ugovor o kupnji robe i usluga u pravilu se smatra sklopljenim kada korisnik primi potvrdu narudžbe na svoju e-mail adresu, osim ako uvjetima pojedine ponude nije drugačije određeno. Uvjeti poslovanja i potvrda narudžbe se prosljeđuju korisniku na e-mail adresu koju je naveo prilikom registracije ili odjave. Korisnik ove uvjete može pohraniti na svoj elektronički uređaj putem interneta, a uvjeti poslovanja će mu biti proslijeđeni i prilikom kupnje robe na njegovu e-mail adresu.

Za dodatne informacije nazovite 017776823 ili pišite na eprodaja@totaltools.hr

 1. Odustajanje od ugovora/povrat robe

10.1. Prilikom kupnje putem interneta potrošač ima pravo u roku od 14 dana od dana kupnje ili primitka robe odn digitalni sadržaj odustaje od ugovora bez navođenja razloga i vraća proizvod. Kako bi iskoristio pravo na odustanak, potrošač mora jasno i nedvosmisleno obavijestiti ponuđača o svojoj odluci o odustajanju od ugovora. To možete učiniti pismom poslanim poštom na adresu Apecs Nova d.o.o., sa sjedištem u Samoborska cesta 241A, 10000 Zagreb, ili elektroničkom poštom na adresu eprodaja@totaltools.hr. Potrošač može obrazac za odustajanje od ugovora preuzeti sa web stranice i poslati ga davatelju ili poslati bilo kakvu nedvojbenu izjavu iz koje je vidljivo da odustaje od ugovora. Izjava o odustajanju od ugovora smatra se pravodobnom ako je poslana u roku određenom za odustajanje od ugovora i mora biti popraćena kopijom računa ili drugog relevantnog dokumenta.

Ako je potrošač već primio robu ili digitalni sadržaj na fizičkom mediju koji odustaje od ugovora, dužan ju je zajedno s pripadajućom ambalažom i dokumentacijom vratiti davatelju bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od obavijesti o odustajanju. . Potrošač vraća robu na vrijeme ako je poslana prije isteka roka za povrat od 14 dana. Potrošač snosi izravne troškove povrata robe.

Ponuditelj će bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od primitka obavijesti o odustajanju od ugovora, vratiti potrošaču sve primljene uplate, uključujući i troškove dostave (osim dodatnih troškova zbog odabira vrste dostave tj. nije najjeftiniji standardni oblik isporuke koji nudi dobavljač). Ukoliko je odabrana superstandardna dostava, ponuđač je nije dužan vratiti. Povrati se vrše istom metodom plaćanja koju koristi potrošač, osim ako ne pristanete na prijenos na svoj TRR bez dodatnih troškova.

Prodavatelj ima pravo zadržati povrat kupoprodajne cijene do preuzimanja vraćene robe ili dok se ne dokaže da je potrošač poslao proizvod prodavatelju.

10.2. Potrošač snosi odgovornost za svako smanjenje vrijednosti robe koje je rezultat ponašanja koje nije prijeko potrebno za utvrđivanje prirode, svojstava i funkcioniranja robe. Stoga preporučamo potrošaču da robu zadrži nekorištenu, neoštećenu, u istoj količini i u originalnom pakiranju, jer na taj način doprinosi zaštiti robe od mogućih oštećenja tijekom procesa povrata. Kako bi proces odustajanja od ugovora prošao nesmetano i kako bismo izbjegli smanjenje iznosa povrata novca, pripremili smo kratki popis preporuka za sigurnu kupnju na daljinu:

Pažljivo otvorite paket i čuvajte ga u nepromijenjenom stanju dok se ne uvjerite u prikladnost proizvoda. Prilikom povrata proizvoda koristite originalnu neoštećenu ambalažu kako biste očuvali cjelovitost i vrijednost proizvoda.

Pažljivo rukujte kupljenim proizvodima, posebno proizvodima s crno lakiranim površinama, kao što su monitori, kućišta uređaja itd., kako biste spriječili oštećenja i ogrebotine.

Pažljivo uklonite zaštitnu foliju jer nepažljivo uklanjanje može oštetiti proizvod, osobito na tamno lakiranim površinama.

Na proizvodima ne smiju biti tragovi korištenja, kao što su prašina, dlake, ogrebotine, mrlje itd.

Proizvodi ne smiju imati vidljive tragove montaže ili oštećenja nastala prilikom postavljanja aparata. Nemojte instalirati uređaje dok niste sigurni da ispunjavaju vaše zahtjeve.

Svako smanjenje vrijednosti rabljene robe (izvan granica testa za utvrđivanje prirode, svojstava i performansi robe) obračunava se kao određeni postotak redovne maloprodajne cijene robe na dan kupnje. U slučaju da je korisnik odgovoran za oštećenje robe, prodavatelj ima pravo zahtijevati nadoknadu cjelokupne štete u skladu s temeljnim načelima građanske odgovornosti. Postotak odgovornosti za plaćanje umanjenja vrijednosti robe utvrđuje se pojedinačno za svaki slučaj, ovisno o opsegu umanjenja vrijednosti, od strane TOTAL TOOLS-a ili ovlaštenih dobavljača i servisera robe.

10.3. Pravo na odustanak od ugovora odn Povrat robe nije valjan u sljedećim situacijama:

Za robu ili usluge čija cijena ovisi o tržišnim fluktuacijama koje su izvan kontrole tvrtke i mogu se pojaviti tijekom razdoblja otkazivanja.

Za robu koja je proizvedena prema točnim uputama potrošača ili prilagođena njegovim osobnim potrebama.

Za robu koja po svojoj prirodi nije prikladna za povrat jer je neodvojivo pomiješana s drugim artiklima.

Za robu za koju je potrošač izričito zatražio kućni posjet tvrtke radi obavljanja hitnih popravaka ili održavanja. U slučaju da tijekom ovog posjeta tvrtka pruži dodatne usluge koje potrošač nije izričito zatražio ili isporuči robu koja nije bitan dio za održavanje ili popravak, potrošač ima pravo odustati od ugovora u pogledu navedenih dodatnih usluga. i robe.

10.4. Prije povrata proizvoda koji prodaje TOTAL TOOLS na web stranici www.totaltools.hr, pozivamo vas da nas obavijestite na e-mail adresu eprodaja@totaltools.hr. Robu možete vratiti na dva načina:

Kupljeni proizvod zajedno s ambalažom i svom pratećom dokumentacijom pošaljite na adresu trgovine iz koje je narudžba poslana.

S kupljenim proizvodom i svom pripadajućom dokumentacijom možete osobno o svom trošku otići u bilo koju trgovinu TOTAL TOOLS u Hrvatskoj, gdje možete vratiti kupljeni proizvod. Popis trgovina dostupan je na poveznici.

 

 • Otkazati narudžbu

Na narudžbe putem internetske trgovine totaltools.si vrijede pravila o otkazivanju bez dodatnih troškova. Potrošač ima mogućnost otkazivanja narudžbe bez dodatnih troškova do trenutka primitka elektroničke obavijesti o otpremanju naručenih proizvoda iz online trgovine totaltools.hr. Za ostvarivanje otkazivanja obavijest je potrebno poslati isključivo putem e-maila na adresu eprodaja@totaltools.hr.

U e-mailu o otkazivanju narudžbe potrebno je detaljno navesti sljedeće podatke:

Naslov poruke: Otkazivanje narudžbe

Sadržaj poruke: a) Ime i prezime potrošača b) Adresa potrošača c) Broj narudžbe

S ovim podacima potrošač će osigurati učinkovito i ispravno otkazivanje narudžbe putem internetske trgovine totaltools.hr.

 • Jamstvo

Jamstvo vrijedi na području Republike Hrvatske.

Jamstvo je svaka obveza koju proizvođač (u daljnjem tekstu: jamac) preuzima prema potrošaču uz zakonske obveze prodavatelja iz obveznog jamstva za sukladnost robe i kojom se obvezuje popraviti ili zamijeniti robu za potrošaču besplatno, vratiti dio ili cijelu kupovnu cijenu, ako roba ne odgovara specifikacijama ili nema karakteristike navedene u jamstvenom listu ili odgovarajućoj oglasnoj poruci dostupnoj prilikom ili prije sklapanja ugovora.

Zakonska obveza jamstva navedena je u jamstvenom listu i povezanim oglasnim porukama, koje su dostupne u trenutku sklapanja ugovora ili prije.

Jamac također jamči kvalitetu proizvoda i besprijekoran rad tijekom jamstvenog roka, pod uvjetom da se proizvod koristi u skladu s namjenom navedenom u priloženim uputama.

Jamstveni rok počinje teći danom isporuke proizvoda kupcu. U slučaju da roba za koju je izdano obvezno jamstvo ne odgovara specifikacijama ili nema svojstva navedena u jamstvenom listu ili oglasnoj poruci, potrošač ima pravo zahtijevati otklanjanje nedostataka. Ako se nedostaci ne otklone u roku od ukupno 30 dana od dana kada je proizvođač ili ovlašteni servis primio zahtjev potrošača za otklanjanje nedostataka, proizvođač je dužan robu zamijeniti istovjetnim, novim i besprijekornim proizvodom bez naplatiti potrošaču.

Rok iz prethodnog stavka može se produžiti do najkraćeg vremena potrebnog za izvršenje popravka ili zamjene, ali ne duže od 15 dana. Pri određivanju produljenog razdoblja u obzir će se uzeti priroda i složenost robe, priroda i ozbiljnost nesukladnosti i napor potreban za dovršetak popravka ili zamjene. O broju dana za produljenje roka i razlozima za njegovo produljenje proizvođač obavještava potrošača prije isteka roka iz prethodnog stavka. Ako proizvođač u produljenom roku ne popravi robu ili je zamijeni novom, potrošač može od proizvođača zatražiti povrat cjelokupnog iznosa ili zatražiti razmjerno smanjenje kupoprodajne cijene.

U slučaju zahtjeva za razmjernim smanjenjem kupoprodajne cijene, iznos umanjenja kupoprodajne cijene bit će razmjeran smanjenju vrijednosti robe koju potrošač primi u odnosu na vrijednost koju bi roba imala da bili su popustljivi. Bez obzira na gore navedeno, potrošač može zatražiti povrat plaćenog iznosa od proizvođača ako se nesukladnost dogodi u roku kraćem od 30 dana od isporuke robe.

Prilikom zamjene robe ili ključnog dijela robe od strane proizvođača, izdaje se novi jamstveni list. Za vrijeme trajanja popravka robe obuhvaćene obveznim jamstvom, proizvođač ili ovlašteni servis može potrošaču omogućiti korištenje sličnog proizvoda bez naknade.

Ako proizvođač potrošaču ne omogući privremeno korištenje zamjenske robe, potrošač ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog nemogućnosti korištenja robe od trenutka podnošenja zahtjeva za popravak ili zamjenu do njegove provedbe. Sve troškove vezane uz materijal, rezervne dijelove, rad te prijenos i transport proizvoda prilikom otklanjanja nedostataka ili zamjene robe novom snosi proizvođač.

Popravci kod kuće nisu izvedivi zbog složenosti i neprenosivosti suvremene servisne opreme i ograničenih zaliha rezervnih dijelova. Prodavatelj nije tehnički kompetentan za procjenu mogućih nedostataka i ne može odlučiti o zamjeni proizvoda bez mišljenja ovlaštenog servisa u slučaju kvara.

Jamstvo ne vrijedi u slučajevima koji su posebno navedeni u jamstvenom listu za svaki pojedini artikl.

 • Nesukladnost robe

Prodavatelj se obvezuje isporučiti robu potrošaču u skladu s uvjetima navedenim u kupoprodajnom ugovoru, te ujedno snosi odgovornost za sve nedostatke koji su postojali na robi u trenutku njezine isporuke.

13.1. Otkrivanje nesukladnosti

Roba se smatra neskladnom s kupoprodajnim ugovorom, posebno kada se radi o subjektivnim zahtjevima, gdje:

Ne odgovara opisu, vrsti, količini i kvaliteti te nema propisanu funkcionalnost, kompatibilnost, interoperabilnost i druga svojstva kako je navedeno u kupoprodajnom ugovoru.

Nije prikladan za konkretnu namjenu za koju je potrošaču potreban i o čemu je obavijestio prodavatelja prilikom sklapanja ugovora, uz suglasnost prodavatelja.

Ne isporučuje se s potrebnim priborom i uputama, uključujući upute za montažu, kako je dogovoreno kupoprodajnim ugovorom.

Nije ažuriran kako je navedeno u kupoprodajnom ugovoru.

Osim toga, roba se smatra nesukladnom kada postoje objektivni zahtjevi gdje:

Ne odgovara uobičajenoj uporabi robe iste vrste, uzimajući u obzir druge propise, tehničke standarde ili, u nedostatku tehničkih standarda, industrijske kodekse ponašanja za određeni sektor.

Nije iste kvalitete ili ne odgovara opisu uzorka ili modela koji je prodavatelj prezentirao potrošaču prije sklapanja ugovora, ako je primjenjivo.

Nije u istoj količini i nema ista svojstva i druga svojstva koja su uobičajena za robu iste vrste, a koje potrošač može opravdano očekivati na temelju prirode robe i javnih izjava ili oglašavanja od strane prodavatelja ili druge osobe uključene u ugovorni lanac.

13.2. Postupak i jamstveni zahtjevi u slučaju nesukladnosti

Obavijest prodavatelju – Obavijest

Potrošač može nesukladnost prijaviti prodavatelju osobno, o čemu prodavatelj izdaje potvrdu ili nesukladnost poslati u trgovinu u kojoj je kupio. Obavijest o nepoštivanju može se proslijediti i predstavniku prodavatelja s kojim je sklopljen kupoprodajni ugovor ili putem elektroničke pošte na adresu service@totaltools.hr.

Potrošač mora dostaviti obavijest o nesukladnosti u roku od dva mjeseca od dana otkrivanja nesukladnosti. U obavijesti o nesukladnosti potrebno je detaljno opisati nesukladnost i omogućiti pregled robe od strane prodavatelja ili ovlaštenog servisa.

Rok

Prodavatelj ne preuzima odgovornost za eventualne nesukladnosti robe koje se uoče nakon isteka dvije godine od dana isporuke. U slučaju da se nesukladnost pojavi unutar godinu dana od isporuke robe, smatra se da je bila prisutna u trenutku same isporuke.

Jamstveni zahtjevi

U slučaju odgovarajuće obavijesti prodavatelju o nepoštivanju, potrošač, sukladno uvjetima i redoslijedu iz ovog stavka, ima pravo:

Zahtijevati od prodavatelja da besplatno utvrdi sukladnost robe. Radi utvrđivanja sukladnosti robe potrošač može birati između popravka robe ili zamjene za novu, besprijekornu robu, osim ako:

Ispunjenje odabranog jamstvenog zahtjeva nije moguće ili

Ispunjavanje odabranog jamstvenog zahtjeva predstavlja nesrazmjeran trošak za prodavatelja u usporedbi s drugim jamstvenim zahtjevom, uzimajući u obzir sve okolnosti.

Zatražite smanjenje kupoprodajne cijene razmjerno nesukladnosti ili odstupite od kupoprodajnog ugovora i zatražite povrat uplaćenog iznosa. Potrošač može zahtijevati razmjerno smanjenje kupoprodajne cijene ili odstupiti od kupoprodajnog ugovora u sljedećim slučajevima:

Prodavatelj nije popravio ili zamijenio robu ili, ako je primjenjivo, nije dovršio popravak ili zamijenio robu u skladu s ovim zakonom ili je odbio jamstveni zahtjev potrošača za utvrđivanje sukladnosti robe u skladu sa šestim stavkom prethodni članak.

Nesukladnost i dalje postoji, unatoč pokušaju prodavatelja da je uskladi.

Priroda nesukladnosti je toliko ozbiljna da opravdava trenutačno razmjerno smanjenje kupoprodajne cijene ili odustajanje od kupoprodajnog ugovora.

Prodavatelj je izjavio ili je iz okolnosti jasno da robu neće dovesti u sukladnost u razumnom roku ili bez značajnih neugodnosti za potrošača.

Ukoliko se nesukladnost pojavi u roku kraćem od 30 dana od dana isporuke robe, potrošač može odustati od kupoprodajnog ugovora i zatražiti povrat uplaćenog iznosa. Potrošač ima pravo uskratiti plaćanje preostalog dijela kupoprodajne cijene ili dijela ovog preostalog dijela kupoprodajne cijene dok prodavatelj ne ispuni svoje obveze. Potrošač to pravo ostvaruje izjavom kojom obavještava prodavatelja o svojoj odluci.

U svakom slučaju, potrošač ima pravo od prodavatelja zahtijevati naknadu štete, posebice naknadu troškova materijala, rezervnih dijelova, rada, prijenosa i transporta proizvoda koji proizlaze iz ostvarivanja jamstvenog zahtjeva.

Potrošač iskazuje raskid kupoprodajnog ugovora izjavom kojom obavještava prodavatelja o odluci o raskidu kupoprodajnog ugovora. Kada potrošač odustane od kupoprodajnog ugovora, mora vratiti robu o trošku prodavatelja.

Prava na isticanje nesukladnosti pobliže su uređena u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača (ZvPot-1). Na odnose koji nisu uređeni zakonima o zaštiti potrošača primjenjuju se odredbe zakona kojim se uređuju obvezni odnosi.

 • Informacije o žalbenom postupku

Tvrtka APECS NOVA d.o.o. nastoji se strogo pridržavati svih važećih zakonskih zahtjeva za zaštitu potrošača i nastoji uspostaviti učinkovit sustav rješavanja pritužbi. Kupac može podnijeti prigovor na više načina, uključujući pisani zahtjev, putem e-maila (info@totaltools.hr) ili usmeno s napomenom u jednoj od trgovina TOTAL TOOLS. Nadležni djelatnici TOTAL TOOLS-a će prigovor tretirati prioritetno, te donijeti odluku u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od osam dana od primitka cjelokupne dokumentacije potrebne za točnu ocjenu. Kupac će dobiti pisani odgovor na odluku s potrebnim obrazloženjima na svoj kontakt, najčešće putem e-maila. Kupac ima pravo izjaviti prigovor na donesenu odluku.

Nakon toga će TOTAL TOOLS u roku od 15 radnih dana poslati konačnu odluku o prigovoru u pisanom obliku s potrebnim obrazloženjima na kontakt adresu kupca. Ovime se postupak rješavanja prigovora u Apecs Tools d.o.o. završeno i odluka je konačna. U slučaju da klijent nije zadovoljan ishodom žalbenog postupka, ima pravo podnijeti tužbu stvarno nadležnom sudu.

 • Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Tvrtka Apecs Nova d.o.o. sukladno zakonskim propisima ne priznaje niti jednog pružatelja usluga izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova nadležnim za rješavanje potrošačkih sporova koje potrošač može pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Kao pružatelj roba i usluga na području internetske trgovine u Republici Hrvatskoj, tvrtka Apecs Nova d.o.o. na svojim web stranicama objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova.

 Platforma je potrošačima dostupna putem sljedeće elektroničke poveznice.

Navedeno uređenje je u skladu s važećim Zakonom o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbom (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o internetskom rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2006/2004 i Direktiva 2009/22/EZ.

 • Recenzije proizvoda na web stranici

Ocjenjivanje proizvoda u našoj online trgovini jednostavno je i dostupno svim posjetiteljima, neovisno o tome imaju li registrirani račun ili ne. Trgovac ne provjerava je li osoba koja ocjenjuje proizvod registrirana kao kupac u našem sustavu. Svaki posjetitelj može dati ocjenu proizvoda bez potrebe da se prijavi na svoj račun. Prilikom predaje ocjene potrebno je unijeti bilo koje ime koje će biti prikazano uz ocjenu i komentar na web stranici, kao i važeću e-mail adresu koja ostaje privatna i može ju vidjeti samo administrator web stranice.

Sve dostavljene recenzije, bez obzira na njihovu prirodu, bit će objavljene, ali ne utječu na ugovorni odnos između trgovca i kupca. Recenzije nisu sponzorirane i ne utječu na poslovni odnos. Komentari koji sadrže uvredljiv jezik ili osobne podatke zaposlenika ili kupaca TOTAL TOOLS neće biti prikazani na web stranici.

Prilikom slanja recenzije, proizvod se može ocijeniti od 1 do 5 zvjezdica u odjeljku ‘MIŠLJENJA’, gdje je 1 najniža, a 5 najviša. Označavanje zvjezdicom nije obavezno, ali ako je ocjena navedena u tekstualnom polju ‘Vaše mišljenje’, koje je obavezno, bez toga se ocjena ne može dostaviti. Prosječna ocjena svih dostavljenih ocjena za pojedini proizvod (od 1 do 5) prikazana je na stranicama na kojima je proizvod predstavljen. Komentari o ocjeni zatim se prikazuju na dnu stranice proizvoda, poredani po datumu podnošenja od najnovijeg do najstarijeg, uz mogućnost prilagođavanja redoslijeda. Posjetitelji mogu odgovoriti na već objavljene komentare, podijeliti svoje mišljenje i pridonijeti transparentnosti iskustava drugih posjetitelja.

 • Razvrstavanje proizvoda na stranicama kategorija i u rezultatima pretraživanja

Proizvodi u različitim kategorijama i rezultatima pretraživanja razvrstani su u tri skupine, pri čemu se sortiranje temelji na njihovoj relativnoj važnosti. Unutar svake skupine proizvodi su raspoređeni prema stupnju ‘preporuke’ koji se izračunava na temelju nekoliko parametara:

Broj jedinica prodanih online u zadnjih 30 dana,

Broj pregleda proizvoda u zadnjih 30 dana.

Ukoliko proizvod ima različite oznake, osim gore navedenih parametara, u obzir se uzima i broj dana od objave proizvoda. Na taj način osiguravamo da su proizvodi klasificirani na način koji odražava njihovu relevantnost, popularnost među korisnicima i druge važne čimbenike.

 • Sigurnost i privatnost

Internetska trgovina totaltools.si nudi cjelovita tehnološka i organizacijska rješenja koja osiguravaju potpunu sigurnost vaše kupnje. Prijenos osjetljivih osobnih i transakcijskih podataka na web stranici odvija se u sigurnom okruženju korištenjem SSL (Secure Sockets Layer) protokola. Vaši su podaci šifrirani pomoću 256-bitnog ključa prije nego što uopće napuste vaš preglednik, a zatim se sigurno prenose na naš poslužitelj. Ovim sustavom sprječavamo moguće pokušaje presretanja Vaših osobnih i transakcijskih podataka tijekom prijenosa na internetsku trgovinu.

Sigurne autorizacije i transakcije kreditnim karticama obavlja aplikacija www.stripe.com. Autorizacije kartica provode se u realnom vremenu uz trenutnu provjeru podataka u bankovnom sustavu. Osim što osiguravamo sigurnost kupnje, dosljedno se pridržavamo svih važećih zakonskih obveza i smjernica slovenskih i međunarodnih udruga potrošača.

Prijenos osjetljivih osobnih i transakcijskih podataka između Vašeg računala i web centra totaltools.si odvija se putem sigurne kriptirane veze, što dodatno pridonosi zaštiti Vaše privatnosti i sigurnosti prilikom online kupovine.

 • Prikupljanje i zaštita osobnih podataka

Obavještavamo Vas da prikupljamo (obrađujemo) Vaše osobne podatke do kojih smo došli na sljedeće načine:

prilikom prijave za online kupovinu (ime i prezime, adresa, e-mail adresa, broj telefona, IP adresa),

pri online kupnji (ime i prezime, adresa, e-mail adresa, adresa za dostavu, broj telefona, podaci o vremenu i predmetu kupovine, IP adresa),

u slučaju bilo kakvih prigovora, reklamacija, jamstvenih zahtjeva i ostalih zahtjeva (ime i prezime, adresa, e-mail adresa, broj telefona, podaci o vremenu i sadržaju te načinu rješavanja tih zahtjeva, podaci o vremenu i predmetu kupnje) ),

prilikom prijave na e-novosti (e-mail adresa) i to isključivo na temelju Vaše izričite privole koja se odnosi isključivo na svrhe za koje ste dali privolu.

19.1. Zaštita osobnih podataka

Obvezujemo se da će svi Vaši dostavljeni osobni podaci biti potpuno sigurni, zaštićeni i obrađivani od strane tvrtke Apecs Tools d.o.o., zajedno sa svim ugovornim izvršiteljima obrade osobnih podataka. Sa svim dobivenim osobnim podacima postupat ćemo u skladu s najvišim standardima sigurnosti i diskrecije, strogo poštujući važeći Zakon o zaštiti osobnih podataka i druge relevantne propise iz ovog područja, poput Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i dr. . Kod nas su vaši osobni podaci na odgovarajući način zaštićeni od mogućeg gubitka, uništenja, krivotvorenja, manipulacije ili neovlaštenog pristupa trećih osoba.

Više informacija o zaštiti osobnih podataka u Apecs Nova d.o.o. dostupna je u kartici “Pravila privatnosti” na našoj web stranici koja se nalazi na poveznici.

19.2. Vaša prava u vezi sa zaštitom osobnih podataka

Obavještavamo Vas da:

Vaši osobni podaci bit će obrađivani u skladu s propisima i u svrhu za koju su prikupljeni.

Osobni podaci dobiveni na temelju privole (privole) i u svrhu privole obrađivati će se do opoziva privole. Ostale dobivene osobne podatke čuvat ćemo do isteka zakonskog roka čuvanja.

Po zakonu imate pravo od tvrtke Apecs Tools d.o.o. zatražiti pristup podacima, njihov ispravak, brisanje ili ograničenje obrade te pravo na podnošenje prigovora protiv obrade osobnih podataka i zahtjev za prijenos osobnih podataka. Navedena prava možete ostvariti pisanim zahtjevom upućenim na adresu Apecs Nova d.o.o., Samoborska cesta 241A, 10090 Zagreb ili na e-mail adresu info@totaltools.hr.

Što se tiče odluke društva o prigovoru pojedinca, društvo mora obavijestiti pojedinca o odluci u roku od 15 dana od dana obavijesti o odluci; odluka mora sadržavati razloge i podatke o pravu na žalbu nadzornom tijelu.

Možete podnijeti pritužbu nadzornom tijelu (Informacijski povjerenik Republike Hrvatska) ako obrada osobnih podataka nije u skladu s propisima.

Ovlaštenu osobu tvrtke za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati putem e-mail adrese info@totaltools.hr.

Osobne podatke mogu obrađivati i ugovorni partneri s kojima tvrtka ima sklopljene ugovore o obradi osobnih podataka, a koji osiguravaju primjereno visoku razinu zaštite osobnih podataka.

Osobni podaci neće biti proslijeđeni trećim osobama, osim korisnicima koji za to imaju zakonsku, ugovornu ili drugu pravnu osnovu.

Prilikom obrade osobnih podataka na temelju izričite privole, tvrtka također provodi automatizirano donošenje odluka, uključujući i izradu profila. Ovo se radi u svrhu analize preferencija pojedinaca i prilagođavanja ponude tvrtke tim preferencijama, kao i radi prilagođenog informiranja o proizvodima, uslugama, novostima i drugim važnim najavama u skladu s njihovim preferencijama.

 • Odricanje

Operater web stranice, tvrtka Apecs Nova, d.o.o., nastoji održati najvišu razinu aktualnosti i točnosti objavljenih informacija na web stranici www.totaltools.hr. Ipak, mogući problemi u radu korištenih tehnoloških rješenja ili pogreške u unosu, prijenosu ili drugoj obradi podataka mogu uzrokovati netočne prikaze na web stranici. Ukoliko posjetitelj uoči eventualnu nepodudarnost ili netočnost podataka, može nas obavijestiti putem e-maila na eprodaja@totaltools.hr ili pozivom na broj 0998116868. U tom slučaju tvrtka Apecs Tools, d.o.o. obavijestiti kupca o eventualnim promjenama i omogućiti mu odustanak od ugovora ili zamjenu naručenog proizvoda.

Tvrtka Apecs Nova d.o.o. nije odgovoran za bilo kakav privremeni prekid rada web stranice. Također nije odgovoran za sadržaj recenzija proizvoda koje objavljuju posjetitelji naše web stranice. Prije objave mišljenja pregledavamo ih, odbijamo one koji sadrže očite neistine, neprimjereni su, obmanjujući ili uvredljivi. Tvrtka Apecs Nova, d.o.o. ograđuje se od informacija danih u mišljenjima i ograničava se od odgovornosti koje proizlaze iz tih informacija. Također nije odgovoran za manje razlike između priloženih slika proizvoda i stvarnog izgleda zbog različitih rezolucija ekrana. Iskreno se ispričavamo za eventualne pogreške. Tvrtka Apecs Nova, d.o.o. zadržava pravo odustati od ugovora u slučaju očitih pogrešaka, uključujući pogreške u cijenama koje bi inače prepoznali i tvrtka i kupac.

 • Ukidanje korisničkog računa

Ukoliko želite izbrisati svoj korisnički račun na web stranici www.totaltools.hr, javite nam na eprodaja@totaltools.hr. U poruci je potrebno navesti sljedeće podatke:

Naslov poruke: Ukidanje korisničkog računa.

Sadržaj poruke treba sadržavati: a) ime i prezime korisnika, b) adresu korisnika, c) e-mail adresu koja je korištena prilikom otvaranja korisničkog računa.

Zahtjev za ukidanje korisničkog računa mora biti poslan s adrese e-pošte koja je povezana s otvorenim korisničkim računom. O potvrdi brisanja obavijestit ćemo vas putem e-maila.

 • Pomoć i dodatna pitanja

Ukoliko imate pitanja ili trebate dodatne informacije u vezi naše ponude ili korištenja naše web stranice www.totaltools.hr, stojimo Vam na raspolaganju za pomoć. Možete nam pisati na eprodaja@totaltools.hr ili nas nazvati na 017776823 od ponedjeljka do petka, između 8:00 i 17:00 sati. Također nam možete poslati e-mail na eprodaja@totaltools.hr. Vaše zadovoljstvo naš je prioritet, stoga smo tu da vam pomognemo.

 • Završne odredbe

Ovi uvjeti stupaju na snagu 18.10.2023. za sve korisnike koji kupe robu ili usluge na ovoj web stranici ili nakon tog datuma.

Cjeloviti tekst ovih uvjeta dostupan je na web stranici www.totaltools.hr, a objavljuje ga Apecs Nova d.o.o.

Zagreb, 17. listopada 2023

UVJETI POSLOVANJA

Opće uvjeti možete preuzeti ovdje.

Opći uvjeti internet trgovine Apecs Nova d.o.o. pažljivo su osmišljeni u skladu s važećim zakonima kao što su Zakon o zaštiti potrošača , Zakon o zaštiti osobnih podataka  i Zakon o elektroničkim komunikacijama.

Naša internet trgovina, kojom upravlja tvrtka Apecs Nova d.o.o., sa sjedištem na adresi Samoborska cesta 241A, 10090 Zagreb, OIB:59376580736 , matični broj: 081489236, djeluje kao pružatelj usluga e-poslovanja. Vaš smo pouzdan partner i prodavač visokokvalitetnog alata i opreme (u daljnjem tekstu i prodavač ili TOTAL TOOLS).

Opći uvjeti poslovanja precizno definiraju način rada naše internet trgovine, prava i obveze kako korisnika tako i TOTAL TOOLS-a. Oni upravljaju poslovnim odnosom između nas i naših cijenjenih kupaca. Također reguliraju pravila kupnje na mjestima preuzimanja naše tvrtke.

Kada odaberete naše proizvode, slažete se da ćete se pridržavati općih uvjeta koji vrijede u trenutku vaše kupnje. Uz svaku online narudžbu bit ćete posebno upozoreni na opće uvjete poslovanja, čime potvrđujete svoju upoznatost s njima. Opći uvjeti poslovanja dostupni su i na mjestima preuzimanja Apecs Nova d.o.o.

 • Općenito

Svrha ovih Općih uvjeta (dalje u tekstu: Uvjeti) je jasno definirati prava i obveze pružatelja i korisnika internetskog centra prilikom korištenja internetske trgovine, naručivanja, kupnje i prodaje roba i usluga dostupnih u internetskoj trgovini. trgovine, kao i poslovni odnos između ponuđača i korisnika internetske trgovine.

Prema ovim uvjetima, kupcem/korisnikom (u daljnjem tekstu kupac ili korisnik) smatra se svaka fizička osoba koja je potrošač, kao i pravna ili fizička osoba koja nije potrošač, a izvršila je kupnju na web stranici totaltools.hr, pri čemu je navedeno, prava navedena u ovim uvjetima pripadaju samo kupcima koji su potrošači, kao što je i izričito definirano u nastavku u pojedinim poglavljima ovih uvjeta.

Sukladno odredbama zakona kojim se uređuju prava potrošača u ponudi, prodaji i drugim oblicima stavljanja u promet dobara i usluga trgovačkih društava, kupac je fizička osoba koja stječe ili koristi dobra i usluge u svrhe izvan svoje profesionalne ili isplativa djelatnost.

Uvjeti poslovanja odnose se na poslovanje pružatelja internetske trgovine Apecs Nova d.o.o. (u daljnjem tekstu ponuđač ili TOTAL TOOLS), prava korisnika/kupca i poslovni odnos između ponuđača i kupca. Navedeni uvjeti poslovanja uređuju prodaju roba i usluga dostupnih u web trgovini.

Kupnja obavljena putem internetske trgovine smatra se kupnjom obavljenom u skladu s važećim propisima u Republici Hrvatskoj.

Prije završetka kupnje ili Prilikom narudžbe, kupac je dužan potvrditi upoznatost i suglasnost s ovim Uvjetima poslovanja klikom, u suprotnom narudžba nije moguća. Uvjeti poslovanja dostupni su na web stranici https://www.totaltools.hr radni/ uvjeti, a kupac ih može preuzeti na svoj elektronički uređaj putem internetske veze, a uvjeti poslovanja bit će proslijeđeni i kupcu najkasnije prilikom narudžbe robe na njegovu e-mail adresu.

 • Podaci o pružatelju usluga

Naziv: Apecs Nova d.o.o.

Adresa: Samoborska cesta 241A, 10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon u sjedištu tvrtke: +385 1 777 6823

E-pošta: info@totaltools.hr

Porezni obveznik: DA

Matični broj: 081489236

PDV ID: 

Transakcijski računi: 

 • Kontakti

Ukoliko su Vam potrebne opće informacije ili pomoć o online ponudi, korištenju web stranice, online narudžbama, o online isporuci ili povratu, možete se obratiti našim djelatnicima, od ponedjeljka do petka, od 8:00 do 17:00 sati na tel. 01 777 6823 ili nam pošaljite e-mail na: info@totaltools.hr.

 

 • Uredi

APECS NOVA  Samoborska cesta 241A 10000 Zagreb

Sve narudžbe poslane putem online centra mogu se osobno preuzeti u trgovinama TOTAL TOOLS, koje su ponuđene u košarici kada odaberete dostavu.

 • Cijene

Cijene prikazane na web stranici www.totaltools.si mogu se promijeniti bez prethodne najave. Sve cijene su izražene u eurima i već uključuju porez na dodanu vrijednost, osim ako nije drugačije navedeno. Cijene ne uključuju troškove dostave i poštarine. Oni su navedeni prilikom izračuna vrijednosti narudžbe prije elektronske potvrde narudžbe.

Online cijene vrijede ako se narudžba izvrši putem web centra totaltools.hr. Online i promotivne online cijene u internetskoj trgovini pružatelja mogu se razlikovati od redovnih i akcijskih maloprodajnih cijena u maloprodajnoj mreži (poslovnicama) pružatelja. Online cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe.

Cijene prikazane u poslovnicama označavaju cijene koje vrijede u TOTAL TOOLS poslovnicama.

Proizvodi po nižim online cijenama koje možete pronaći na policama trgovina nisu dostupni po ovim cijenama, već po cijenama koje su navedene uz same proizvode.

Cijena se ne korigira na temelju automatiziranog odlučivanja (prilagođavanje cijene kupovnoj moći potrošača, njegovom profilu temeljem prošlih kupnji i sl.).

 • Količine

Kupnja proizvoda u internet trgovini moguća je u količinama primjerenim za kućanstva. APECS NOVA d.o.o. zadržava pravo neisporuke naručene robe u slučaju prekomjerne količine naručenih proizvoda (od istog kupca/kućanstva), odnosno otkazivanja narudžbe.

 • Dostava

U online trgovini totaltools.hr  nastojimo osigurati što bržu dostavu naručene robe. Isporuka naručene robe se vrši do roka navedenog na web stranici pored samog proizvoda. U slučaju da ste naručili robu koju zbog nepredviđenih razloga ne možemo isporučiti u obećanom roku, obavijestit ćemo Vas o novom roku isporuke putem navedenih kontakt podataka.

Internet trgovina TOTAL TOOLS nudi razne mogućnosti dostave i mogućnost besplatnog osobnog preuzimanja.

7.1 Dostava Hrvatskom Poštom

Dostava poštom vrši se u suradnji s Hrvatskom Poštom ili GLS-om. Za vrijeme praznika i vikenda rok isporuke se produžuje za slobodne dane. Ukoliko niste kod kuće u vrijeme dostave, naručene proizvode možete preuzeti u Vašoj Hrvatskoj Pošti ili GLS-u.

7.2. Prioritetna dostava u Zagrebu

Radnim danom (od ponedjeljka do petka) vršimo i prioritetnu dostavu unutar Zagreba za proizvode do 5 kg, čije dimenzije ne prelaze 1 metar:

kupnja do 9h – dostava isti radni dan najkasnije do 12 h

kupnja do 12h – dostava isti radni dan najkasnije do 15h 

kupnja do 15h – dostava isti radni dan najkasnije do 18 h

kupnja nakon 15h – dostava sljedeći radni dan do 12 h

Ako je za vašu narudžbu dostupna ekspresna dostava*, u košarici će se pojaviti opcija naručivanja s ekspresnom dostavom.

*U slučaju da je zaliha proizvoda manja od 4 komada, prioritetna isporuka neće biti ponuđena u košarici. U slučaju više narudžbi u isto vrijeme, može se dogoditi da oznaka prioritetne isporuke i dalje bude na proizvodu, ali više neće biti u ponudi u košarici.

Ukoliko niste kod kuće u trenutku dostave i ne preuzmete paket, ponovno ćemo vam naplatiti eventualnu novu pošiljku. Za vrijeme praznika i vikenda rok isporuke se produžuje slobodnim radnim danima.

7.3. Osobno preuzimanje u trgovinama Apecs Nova d.o.o.

Internet trgovina TOTAL TOOLS nudi mogućnost besplatnog osobnog preuzimanja u poslovnicama.

APECS NOVA  Samoborska cesta 241A 10000 Zagreb

Proizvode kupljene u internetskoj trgovini www.totaltools.hr možete osobno preuzeti u trgovinama Apecs Nova d.o.o., koje su ponuđene u košarici prilikom odabira dostave. Kada naručena roba bude spremna za preuzimanje, obavijestit ćemo vas putem e-maila. Nakon obavijesti preuzimanje je moguće u radno vrijeme trgovine.

7.4 Osobno preuzimanje u Hrvatskoj Pošti  i GLS paketomatima

Internet trgovina TOTAL TOOLS nudi mogućnost besplatnog osobnog preuzimanja na paketomatima HRVATSKE POŠTE  i GLSa

Sve narudžbe putem online centra moguće je osobno preuzeti u paketomatima koji su ponuđeni u košarici prilikom odabira dostave.

7.5 Troškovi dostave

Vrsta paketa

*Svi generatori

Za narudžbe u vrijednosti iznad 120 € dostava putem Hrvatske Pošte  je BESPLATNA. Više informacija možete pronaći na poveznici.

 • Plaćanja

Internet trgovina TOTAL TOOLS omogućuje sljedeće načine plaćanja:

Po predračunu ili UPN obrascu

Molimo Vas da nas unaprijed obavijestite o želji za izradom predračuna na e-mail eprodaja@totaltools.hr ili telefon 0998116868 i rado ćemo Vam odgovoriti. Trudimo se odgovoriti na narudžbe sa zahtjevima za predračune zaprimljene radnim danom od 9:00 do 16:00 sati isti dan. Zahtjev za predračun ili plaćanje možete podnijeti i putem UPN obrasca u procesu ispunjavanja narudžbe. Nakon što potvrdite svoju narudžbu, automatski ćemo Vam putem e-maila poslati predračun i ispunjen UPN obrazac u .pdf formatu.

Platnom karticom

Plaćanje kreditnom karticom putem online sučelja za plaćanje bez dodatnih troškova. Moguće je plaćanje debitnom ili kreditnom karticom (MasterCard®, Visa, Visa Electron, Maestro, Diners Club. Prilikom online plaćanja pripazite na unos potrebnih podataka, slijedite korake i dovršite plaćanje. Nakon uspješnog unosa podataka bit ćete preusmjereni na stranicu banke gdje ćete dobiti sigurnosni kod.

Koje ćete informacije morati unijeti?

Broj kartice (16-znamenkasti broj na prednjoj strani kartice, samo brojevi)

CVV kod (zadnja 3 broja na poleđini)

Valjanost (mjesec i godina)

Nakon uspješnog unosa podataka bit ćete preusmjereni na stranicu banke gdje ćete unijeti kod koji ste dobili u SMS poruci od svoje banke. Nakon uspješne uplate, transakcija će biti vidljiva na vašem bankovnom izvodu.

U slučaju otkazivanja narudžbe ili promjene načina plaćanja, molimo da nas obavijestite na info@totaltools.si radi mogućeg terećenja kartice ili povrata kupoprodajne cijene.

Leanpay

U košarici na www.totaltools.hr možete odabrati brzo obročno plaćanje koje omogućuje Leanpay. Više o ovoj usluzi pročitajte na web stranici Leanpay.

Leanpay je usluga koja omogućuje financiranje plaćanja robe ili usluge pri kupnji na licu mjesta =) namjenskim potrošačkim kreditima (“otplata na rate”). Mogućnost odabira rata: 6, 12, 18, 24, 48. Uvjeti su navedeni na web stranici Leanpay.

Leanpay usluge mogu koristiti samo punoljetni državljani Republike Hrvatske. Ugovor o kreditu može sklopiti samo neograničeno poslovno sposobna fizička osoba koja je navršila 18 godina, ima stalno prebivalište u Republici Hrvatskoj i dokazuje kreditnu sposobnost u skladu sa zakonom o potrošačkom kreditiranju i općim uvjetima Leanpaya. .

Kod plaćanja na rate putem Leanpaya nije moguće koristiti promotivne kodove u košarici.

Leanpay zadržava diskrecijsko pravo pri odobravanju usluge i odbijanju zahtjeva korisnika bez navođenja razloga.

VALÚ

VALÚ je inovativna aplikacija za jednostavno mobilno plaćanje. Dostupan je svima, bez obzira na mobilnog operatera. Preuzmite aplikaciju, nadopunite svoj VALÚ račun i obavite kupnju. Svoj VALÚ račun možete dopuniti platnom karticom, gotovinom, putem TRR-a ili VALÚ Monetom.

Proces plaćanja:

Odaberite VALÚ način plaćanja.

Otvorite aplikaciju VALÚ, odaberite plaćanje kodom i skenirajte QR kod. Ako kupujete putem mobilnog telefona, samo potvrdite gumb “Plati”.

Plaćanje Paypalom

PayPal predstavlja jednostavan i brz servis za online plaćanje, među najvećim i najsigurnijim u svijetu internetske kupovine. Djeluje putem e-mail adrese i lozinke, štiti bankovne podatke, omogućuje brzo i besplatno plaćanje u nekoliko sekundi. Prilikom kupnje putem web stranice odaberite PayPal kao način plaćanja. Za više informacija posjetite https://www.paypal.com/si/webapps/mpp/pay-online.

Plaćanje prilikom preuzimanja

Gotovina: Možete platiti gotovinom prilikom preuzimanja artikla u trgovinama TOTAL TOOLS.

Kartica: Plaćanje platnom ili kreditnom karticom (MasterCard®, Visa, Visa Electron, Maestro, Diners Club u trgovinama TOTAL TOOLS. Plaćanje bonovima nije moguće.

VALU: Možete platiti VALU-om prilikom preuzimanja artikla u trgovinama TOTAL TOOLS.

Plaćanje karticom prilikom dostave:

Hrvatska Pošta: Kupac može platiti karticom prilikom preuzimanja paketa u Hrvatskoj Pošti. U većim gradovima moguće je direktno kod dostavljača provjeriti da li je moguće plaćanje karticom.

DPD: Plaćanje karticom direktno kod dostavljača nije moguće. Upute za online plaćanje dobit ćete u SMS poruci od DPD-a o isporuci paketa. Također je moguće platiti karticom na odabranim PUDO mjestima (Petrol, INA ,iNOVINE).

GLS Paketomat: Kartičnom karticom možete platiti online narudžbu koju ćete preuzeti na odabranom GLS Paketomatu, a koja još nije plaćena. Plaćanje gotovinom nije moguće. Dodatno plaćanje u slučaju plaćanja pouzećem već je uključeno u cijenu online narudžbe.

 • Ugovor

Ugovor koji se sklapa na daljinu predstavlja pravno obvezujući ugovor između TOTAL TOOLS-a i korisnika, i to na temelju organizirane prodaje na daljinu. TOTAL TOOLS, kao organizator prodaje na daljinu, vodi cjelokupni proces sklapanja ugovora, koristeći se isključivo sredstvima komunikacije na daljinu, kao što su e-mail i internet.

Prava i obveze između TOTAL TOOLS-a i korisnika vezano uz kupnju roba i usluga na daljinu pobliže su definirana ovim uvjetima poslovanja koji su sastavni dio svakog sklopljenog ugovora na daljinu. Korisnik se obvezuje prije sklapanja ugovora na daljinu upoznati se sa sadržajem ovih uvjeta te izričito potvrđuje suglasnost s pravima i obvezama koje proizlaze iz ovih uvjeta, uključujući i obvezu plaćanja.

Kupac putem internetske narudžbe potvrđuje pristanak na plaćanje te prihvaća ove uvjete poslovanja u cijelosti. Ugovor o kupnji robe i usluga u pravilu se smatra sklopljenim kada korisnik primi potvrdu narudžbe na svoju e-mail adresu, osim ako uvjetima pojedine ponude nije drugačije određeno. Uvjeti poslovanja i potvrda narudžbe se prosljeđuju korisniku na e-mail adresu koju je naveo prilikom registracije ili odjave. Korisnik ove uvjete može pohraniti na svoj elektronički uređaj putem interneta, a uvjeti poslovanja će mu biti proslijeđeni i prilikom kupnje robe na njegovu e-mail adresu.

Za dodatne informacije nazovite 017776823 ili pišite na eprodaja@totaltools.hr

 1. Odustajanje od ugovora/povrat robe

10.1. Prilikom kupnje putem interneta potrošač ima pravo u roku od 14 dana od dana kupnje ili primitka robe odn digitalni sadržaj odustaje od ugovora bez navođenja razloga i vraća proizvod. Kako bi iskoristio pravo na odustanak, potrošač mora jasno i nedvosmisleno obavijestiti ponuđača o svojoj odluci o odustajanju od ugovora. To možete učiniti pismom poslanim poštom na adresu Apecs Nova d.o.o., sa sjedištem u Samoborska cesta 241A, 10000 Zagreb, ili elektroničkom poštom na adresu eprodaja@totaltools.hr. Potrošač može obrazac za odustajanje od ugovora preuzeti sa web stranice i poslati ga davatelju ili poslati bilo kakvu nedvojbenu izjavu iz koje je vidljivo da odustaje od ugovora. Izjava o odustajanju od ugovora smatra se pravodobnom ako je poslana u roku određenom za odustajanje od ugovora i mora biti popraćena kopijom računa ili drugog relevantnog dokumenta.

Ako je potrošač već primio robu ili digitalni sadržaj na fizičkom mediju koji odustaje od ugovora, dužan ju je zajedno s pripadajućom ambalažom i dokumentacijom vratiti davatelju bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od obavijesti o odustajanju. . Potrošač vraća robu na vrijeme ako je poslana prije isteka roka za povrat od 14 dana. Potrošač snosi izravne troškove povrata robe.

Ponuditelj će bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od primitka obavijesti o odustajanju od ugovora, vratiti potrošaču sve primljene uplate, uključujući i troškove dostave (osim dodatnih troškova zbog odabira vrste dostave tj. nije najjeftiniji standardni oblik isporuke koji nudi dobavljač). Ukoliko je odabrana superstandardna dostava, ponuđač je nije dužan vratiti. Povrati se vrše istom metodom plaćanja koju koristi potrošač, osim ako ne pristanete na prijenos na svoj TRR bez dodatnih troškova.

Prodavatelj ima pravo zadržati povrat kupoprodajne cijene do preuzimanja vraćene robe ili dok se ne dokaže da je potrošač poslao proizvod prodavatelju.

10.2. Potrošač snosi odgovornost za svako smanjenje vrijednosti robe koje je rezultat ponašanja koje nije prijeko potrebno za utvrđivanje prirode, svojstava i funkcioniranja robe. Stoga preporučamo potrošaču da robu zadrži nekorištenu, neoštećenu, u istoj količini i u originalnom pakiranju, jer na taj način doprinosi zaštiti robe od mogućih oštećenja tijekom procesa povrata. Kako bi proces odustajanja od ugovora prošao nesmetano i kako bismo izbjegli smanjenje iznosa povrata novca, pripremili smo kratki popis preporuka za sigurnu kupnju na daljinu:

Pažljivo otvorite paket i čuvajte ga u nepromijenjenom stanju dok se ne uvjerite u prikladnost proizvoda. Prilikom povrata proizvoda koristite originalnu neoštećenu ambalažu kako biste očuvali cjelovitost i vrijednost proizvoda.

Pažljivo rukujte kupljenim proizvodima, posebno proizvodima s crno lakiranim površinama, kao što su monitori, kućišta uređaja itd., kako biste spriječili oštećenja i ogrebotine.

Pažljivo uklonite zaštitnu foliju jer nepažljivo uklanjanje može oštetiti proizvod, osobito na tamno lakiranim površinama.

Na proizvodima ne smiju biti tragovi korištenja, kao što su prašina, dlake, ogrebotine, mrlje itd.

Proizvodi ne smiju imati vidljive tragove montaže ili oštećenja nastala prilikom postavljanja aparata. Nemojte instalirati uređaje dok niste sigurni da ispunjavaju vaše zahtjeve.

Svako smanjenje vrijednosti rabljene robe (izvan granica testa za utvrđivanje prirode, svojstava i performansi robe) obračunava se kao određeni postotak redovne maloprodajne cijene robe na dan kupnje. U slučaju da je korisnik odgovoran za oštećenje robe, prodavatelj ima pravo zahtijevati nadoknadu cjelokupne štete u skladu s temeljnim načelima građanske odgovornosti. Postotak odgovornosti za plaćanje umanjenja vrijednosti robe utvrđuje se pojedinačno za svaki slučaj, ovisno o opsegu umanjenja vrijednosti, od strane TOTAL TOOLS-a ili ovlaštenih dobavljača i servisera robe.

10.3. Pravo na odustanak od ugovora odn Povrat robe nije valjan u sljedećim situacijama:

Za robu ili usluge čija cijena ovisi o tržišnim fluktuacijama koje su izvan kontrole tvrtke i mogu se pojaviti tijekom razdoblja otkazivanja.

Za robu koja je proizvedena prema točnim uputama potrošača ili prilagođena njegovim osobnim potrebama.

Za robu koja po svojoj prirodi nije prikladna za povrat jer je neodvojivo pomiješana s drugim artiklima.

Za robu za koju je potrošač izričito zatražio kućni posjet tvrtke radi obavljanja hitnih popravaka ili održavanja. U slučaju da tijekom ovog posjeta tvrtka pruži dodatne usluge koje potrošač nije izričito zatražio ili isporuči robu koja nije bitan dio za održavanje ili popravak, potrošač ima pravo odustati od ugovora u pogledu navedenih dodatnih usluga. i robe.

10.4. Prije povrata proizvoda koji prodaje TOTAL TOOLS na web stranici www.totaltools.hr, pozivamo vas da nas obavijestite na e-mail adresu eprodaja@totaltools.hr. Robu možete vratiti na dva načina:

Kupljeni proizvod zajedno s ambalažom i svom pratećom dokumentacijom pošaljite na adresu trgovine iz koje je narudžba poslana.

S kupljenim proizvodom i svom pripadajućom dokumentacijom možete osobno o svom trošku otići u bilo koju trgovinu TOTAL TOOLS u Hrvatskoj, gdje možete vratiti kupljeni proizvod. Popis trgovina dostupan je na poveznici.

 

 • Otkazati narudžbu

Na narudžbe putem internetske trgovine totaltools.si vrijede pravila o otkazivanju bez dodatnih troškova. Potrošač ima mogućnost otkazivanja narudžbe bez dodatnih troškova do trenutka primitka elektroničke obavijesti o otpremanju naručenih proizvoda iz online trgovine totaltools.hr. Za ostvarivanje otkazivanja obavijest je potrebno poslati isključivo putem e-maila na adresu eprodaja@totaltools.hr.

U e-mailu o otkazivanju narudžbe potrebno je detaljno navesti sljedeće podatke:

Naslov poruke: Otkazivanje narudžbe

Sadržaj poruke: a) Ime i prezime potrošača b) Adresa potrošača c) Broj narudžbe

S ovim podacima potrošač će osigurati učinkovito i ispravno otkazivanje narudžbe putem internetske trgovine totaltools.hr.

 • Jamstvo

Jamstvo vrijedi na području Republike Hrvatske.

Jamstvo je svaka obveza koju proizvođač (u daljnjem tekstu: jamac) preuzima prema potrošaču uz zakonske obveze prodavatelja iz obveznog jamstva za sukladnost robe i kojom se obvezuje popraviti ili zamijeniti robu za potrošaču besplatno, vratiti dio ili cijelu kupovnu cijenu, ako roba ne odgovara specifikacijama ili nema karakteristike navedene u jamstvenom listu ili odgovarajućoj oglasnoj poruci dostupnoj prilikom ili prije sklapanja ugovora.

Zakonska obveza jamstva navedena je u jamstvenom listu i povezanim oglasnim porukama, koje su dostupne u trenutku sklapanja ugovora ili prije.

Jamac također jamči kvalitetu proizvoda i besprijekoran rad tijekom jamstvenog roka, pod uvjetom da se proizvod koristi u skladu s namjenom navedenom u priloženim uputama.

Jamstveni rok počinje teći danom isporuke proizvoda kupcu. U slučaju da roba za koju je izdano obvezno jamstvo ne odgovara specifikacijama ili nema svojstva navedena u jamstvenom listu ili oglasnoj poruci, potrošač ima pravo zahtijevati otklanjanje nedostataka. Ako se nedostaci ne otklone u roku od ukupno 30 dana od dana kada je proizvođač ili ovlašteni servis primio zahtjev potrošača za otklanjanje nedostataka, proizvođač je dužan robu zamijeniti istovjetnim, novim i besprijekornim proizvodom bez naplatiti potrošaču.

Rok iz prethodnog stavka može se produžiti do najkraćeg vremena potrebnog za izvršenje popravka ili zamjene, ali ne duže od 15 dana. Pri određivanju produljenog razdoblja u obzir će se uzeti priroda i složenost robe, priroda i ozbiljnost nesukladnosti i napor potreban za dovršetak popravka ili zamjene. O broju dana za produljenje roka i razlozima za njegovo produljenje proizvođač obavještava potrošača prije isteka roka iz prethodnog stavka. Ako proizvođač u produljenom roku ne popravi robu ili je zamijeni novom, potrošač može od proizvođača zatražiti povrat cjelokupnog iznosa ili zatražiti razmjerno smanjenje kupoprodajne cijene.

U slučaju zahtjeva za razmjernim smanjenjem kupoprodajne cijene, iznos umanjenja kupoprodajne cijene bit će razmjeran smanjenju vrijednosti robe koju potrošač primi u odnosu na vrijednost koju bi roba imala da bili su popustljivi. Bez obzira na gore navedeno, potrošač može zatražiti povrat plaćenog iznosa od proizvođača ako se nesukladnost dogodi u roku kraćem od 30 dana od isporuke robe.

Prilikom zamjene robe ili ključnog dijela robe od strane proizvođača, izdaje se novi jamstveni list. Za vrijeme trajanja popravka robe obuhvaćene obveznim jamstvom, proizvođač ili ovlašteni servis može potrošaču omogućiti korištenje sličnog proizvoda bez naknade.

Ako proizvođač potrošaču ne omogući privremeno korištenje zamjenske robe, potrošač ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog nemogućnosti korištenja robe od trenutka podnošenja zahtjeva za popravak ili zamjenu do njegove provedbe. Sve troškove vezane uz materijal, rezervne dijelove, rad te prijenos i transport proizvoda prilikom otklanjanja nedostataka ili zamjene robe novom snosi proizvođač.

Popravci kod kuće nisu izvedivi zbog složenosti i neprenosivosti suvremene servisne opreme i ograničenih zaliha rezervnih dijelova. Prodavatelj nije tehnički kompetentan za procjenu mogućih nedostataka i ne može odlučiti o zamjeni proizvoda bez mišljenja ovlaštenog servisa u slučaju kvara.

Jamstvo ne vrijedi u slučajevima koji su posebno navedeni u jamstvenom listu za svaki pojedini artikl.

 • Nesukladnost robe

Prodavatelj se obvezuje isporučiti robu potrošaču u skladu s uvjetima navedenim u kupoprodajnom ugovoru, te ujedno snosi odgovornost za sve nedostatke koji su postojali na robi u trenutku njezine isporuke.

13.1. Otkrivanje nesukladnosti

Roba se smatra neskladnom s kupoprodajnim ugovorom, posebno kada se radi o subjektivnim zahtjevima, gdje:

Ne odgovara opisu, vrsti, količini i kvaliteti te nema propisanu funkcionalnost, kompatibilnost, interoperabilnost i druga svojstva kako je navedeno u kupoprodajnom ugovoru.

Nije prikladan za konkretnu namjenu za koju je potrošaču potreban i o čemu je obavijestio prodavatelja prilikom sklapanja ugovora, uz suglasnost prodavatelja.

Ne isporučuje se s potrebnim priborom i uputama, uključujući upute za montažu, kako je dogovoreno kupoprodajnim ugovorom.

Nije ažuriran kako je navedeno u kupoprodajnom ugovoru.

Osim toga, roba se smatra nesukladnom kada postoje objektivni zahtjevi gdje:

Ne odgovara uobičajenoj uporabi robe iste vrste, uzimajući u obzir druge propise, tehničke standarde ili, u nedostatku tehničkih standarda, industrijske kodekse ponašanja za određeni sektor.

Nije iste kvalitete ili ne odgovara opisu uzorka ili modela koji je prodavatelj prezentirao potrošaču prije sklapanja ugovora, ako je primjenjivo.

Nije u istoj količini i nema ista svojstva i druga svojstva koja su uobičajena za robu iste vrste, a koje potrošač može opravdano očekivati na temelju prirode robe i javnih izjava ili oglašavanja od strane prodavatelja ili druge osobe uključene u ugovorni lanac.

13.2. Postupak i jamstveni zahtjevi u slučaju nesukladnosti

Obavijest prodavatelju – Obavijest

Potrošač može nesukladnost prijaviti prodavatelju osobno, o čemu prodavatelj izdaje potvrdu ili nesukladnost poslati u trgovinu u kojoj je kupio. Obavijest o nepoštivanju može se proslijediti i predstavniku prodavatelja s kojim je sklopljen kupoprodajni ugovor ili putem elektroničke pošte na adresu service@totaltools.hr.

Potrošač mora dostaviti obavijest o nesukladnosti u roku od dva mjeseca od dana otkrivanja nesukladnosti. U obavijesti o nesukladnosti potrebno je detaljno opisati nesukladnost i omogućiti pregled robe od strane prodavatelja ili ovlaštenog servisa.

Rok

Prodavatelj ne preuzima odgovornost za eventualne nesukladnosti robe koje se uoče nakon isteka dvije godine od dana isporuke. U slučaju da se nesukladnost pojavi unutar godinu dana od isporuke robe, smatra se da je bila prisutna u trenutku same isporuke.

Jamstveni zahtjevi

U slučaju odgovarajuće obavijesti prodavatelju o nepoštivanju, potrošač, sukladno uvjetima i redoslijedu iz ovog stavka, ima pravo:

Zahtijevati od prodavatelja da besplatno utvrdi sukladnost robe. Radi utvrđivanja sukladnosti robe potrošač može birati između popravka robe ili zamjene za novu, besprijekornu robu, osim ako:

Ispunjenje odabranog jamstvenog zahtjeva nije moguće ili

Ispunjavanje odabranog jamstvenog zahtjeva predstavlja nesrazmjeran trošak za prodavatelja u usporedbi s drugim jamstvenim zahtjevom, uzimajući u obzir sve okolnosti.

Zatražite smanjenje kupoprodajne cijene razmjerno nesukladnosti ili odstupite od kupoprodajnog ugovora i zatražite povrat uplaćenog iznosa. Potrošač može zahtijevati razmjerno smanjenje kupoprodajne cijene ili odstupiti od kupoprodajnog ugovora u sljedećim slučajevima:

Prodavatelj nije popravio ili zamijenio robu ili, ako je primjenjivo, nije dovršio popravak ili zamijenio robu u skladu s ovim zakonom ili je odbio jamstveni zahtjev potrošača za utvrđivanje sukladnosti robe u skladu sa šestim stavkom prethodni članak.

Nesukladnost i dalje postoji, unatoč pokušaju prodavatelja da je uskladi.

Priroda nesukladnosti je toliko ozbiljna da opravdava trenutačno razmjerno smanjenje kupoprodajne cijene ili odustajanje od kupoprodajnog ugovora.

Prodavatelj je izjavio ili je iz okolnosti jasno da robu neće dovesti u sukladnost u razumnom roku ili bez značajnih neugodnosti za potrošača.

Ukoliko se nesukladnost pojavi u roku kraćem od 30 dana od dana isporuke robe, potrošač može odustati od kupoprodajnog ugovora i zatražiti povrat uplaćenog iznosa. Potrošač ima pravo uskratiti plaćanje preostalog dijela kupoprodajne cijene ili dijela ovog preostalog dijela kupoprodajne cijene dok prodavatelj ne ispuni svoje obveze. Potrošač to pravo ostvaruje izjavom kojom obavještava prodavatelja o svojoj odluci.

U svakom slučaju, potrošač ima pravo od prodavatelja zahtijevati naknadu štete, posebice naknadu troškova materijala, rezervnih dijelova, rada, prijenosa i transporta proizvoda koji proizlaze iz ostvarivanja jamstvenog zahtjeva.

Potrošač iskazuje raskid kupoprodajnog ugovora izjavom kojom obavještava prodavatelja o odluci o raskidu kupoprodajnog ugovora. Kada potrošač odustane od kupoprodajnog ugovora, mora vratiti robu o trošku prodavatelja.

Prava na isticanje nesukladnosti pobliže su uređena u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača (ZvPot-1). Na odnose koji nisu uređeni zakonima o zaštiti potrošača primjenjuju se odredbe zakona kojim se uređuju obvezni odnosi.

 • Informacije o žalbenom postupku

Tvrtka APECS NOVA d.o.o. nastoji se strogo pridržavati svih važećih zakonskih zahtjeva za zaštitu potrošača i nastoji uspostaviti učinkovit sustav rješavanja pritužbi. Kupac može podnijeti prigovor na više načina, uključujući pisani zahtjev, putem e-maila (info@totaltools.hr) ili usmeno s napomenom u jednoj od trgovina TOTAL TOOLS. Nadležni djelatnici TOTAL TOOLS-a će prigovor tretirati prioritetno, te donijeti odluku u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od osam dana od primitka cjelokupne dokumentacije potrebne za točnu ocjenu. Kupac će dobiti pisani odgovor na odluku s potrebnim obrazloženjima na svoj kontakt, najčešće putem e-maila. Kupac ima pravo izjaviti prigovor na donesenu odluku.

Nakon toga će TOTAL TOOLS u roku od 15 radnih dana poslati konačnu odluku o prigovoru u pisanom obliku s potrebnim obrazloženjima na kontakt adresu kupca. Ovime se postupak rješavanja prigovora u Apecs Tools d.o.o. završeno i odluka je konačna. U slučaju da klijent nije zadovoljan ishodom žalbenog postupka, ima pravo podnijeti tužbu stvarno nadležnom sudu.

 • Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Tvrtka Apecs Nova d.o.o. sukladno zakonskim propisima ne priznaje niti jednog pružatelja usluga izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova nadležnim za rješavanje potrošačkih sporova koje potrošač može pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Kao pružatelj roba i usluga na području internetske trgovine u Republici Hrvatskoj, tvrtka Apecs Nova d.o.o. na svojim web stranicama objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova.

 Platforma je potrošačima dostupna putem sljedeće elektroničke poveznice.

Navedeno uređenje je u skladu s važećim Zakonom o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbom (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o internetskom rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2006/2004 i Direktiva 2009/22/EZ.

 • Recenzije proizvoda na web stranici

Ocjenjivanje proizvoda u našoj online trgovini jednostavno je i dostupno svim posjetiteljima, neovisno o tome imaju li registrirani račun ili ne. Trgovac ne provjerava je li osoba koja ocjenjuje proizvod registrirana kao kupac u našem sustavu. Svaki posjetitelj može dati ocjenu proizvoda bez potrebe da se prijavi na svoj račun. Prilikom predaje ocjene potrebno je unijeti bilo koje ime koje će biti prikazano uz ocjenu i komentar na web stranici, kao i važeću e-mail adresu koja ostaje privatna i može ju vidjeti samo administrator web stranice.

Sve dostavljene recenzije, bez obzira na njihovu prirodu, bit će objavljene, ali ne utječu na ugovorni odnos između trgovca i kupca. Recenzije nisu sponzorirane i ne utječu na poslovni odnos. Komentari koji sadrže uvredljiv jezik ili osobne podatke zaposlenika ili kupaca TOTAL TOOLS neće biti prikazani na web stranici.

Prilikom slanja recenzije, proizvod se može ocijeniti od 1 do 5 zvjezdica u odjeljku ‘MIŠLJENJA’, gdje je 1 najniža, a 5 najviša. Označavanje zvjezdicom nije obavezno, ali ako je ocjena navedena u tekstualnom polju ‘Vaše mišljenje’, koje je obavezno, bez toga se ocjena ne može dostaviti. Prosječna ocjena svih dostavljenih ocjena za pojedini proizvod (od 1 do 5) prikazana je na stranicama na kojima je proizvod predstavljen. Komentari o ocjeni zatim se prikazuju na dnu stranice proizvoda, poredani po datumu podnošenja od najnovijeg do najstarijeg, uz mogućnost prilagođavanja redoslijeda. Posjetitelji mogu odgovoriti na već objavljene komentare, podijeliti svoje mišljenje i pridonijeti transparentnosti iskustava drugih posjetitelja.

 • Razvrstavanje proizvoda na stranicama kategorija i u rezultatima pretraživanja

Proizvodi u različitim kategorijama i rezultatima pretraživanja razvrstani su u tri skupine, pri čemu se sortiranje temelji na njihovoj relativnoj važnosti. Unutar svake skupine proizvodi su raspoređeni prema stupnju ‘preporuke’ koji se izračunava na temelju nekoliko parametara:

Broj jedinica prodanih online u zadnjih 30 dana,

Broj pregleda proizvoda u zadnjih 30 dana.

Ukoliko proizvod ima različite oznake, osim gore navedenih parametara, u obzir se uzima i broj dana od objave proizvoda. Na taj način osiguravamo da su proizvodi klasificirani na način koji odražava njihovu relevantnost, popularnost među korisnicima i druge važne čimbenike.

 • Sigurnost i privatnost

Internetska trgovina totaltools.si nudi cjelovita tehnološka i organizacijska rješenja koja osiguravaju potpunu sigurnost vaše kupnje. Prijenos osjetljivih osobnih i transakcijskih podataka na web stranici odvija se u sigurnom okruženju korištenjem SSL (Secure Sockets Layer) protokola. Vaši su podaci šifrirani pomoću 256-bitnog ključa prije nego što uopće napuste vaš preglednik, a zatim se sigurno prenose na naš poslužitelj. Ovim sustavom sprječavamo moguće pokušaje presretanja Vaših osobnih i transakcijskih podataka tijekom prijenosa na internetsku trgovinu.

Sigurne autorizacije i transakcije kreditnim karticama obavlja aplikacija www.stripe.com. Autorizacije kartica provode se u realnom vremenu uz trenutnu provjeru podataka u bankovnom sustavu. Osim što osiguravamo sigurnost kupnje, dosljedno se pridržavamo svih važećih zakonskih obveza i smjernica slovenskih i međunarodnih udruga potrošača.

Prijenos osjetljivih osobnih i transakcijskih podataka između Vašeg računala i web centra totaltools.si odvija se putem sigurne kriptirane veze, što dodatno pridonosi zaštiti Vaše privatnosti i sigurnosti prilikom online kupovine.

 • Prikupljanje i zaštita osobnih podataka

Obavještavamo Vas da prikupljamo (obrađujemo) Vaše osobne podatke do kojih smo došli na sljedeće načine:

prilikom prijave za online kupovinu (ime i prezime, adresa, e-mail adresa, broj telefona, IP adresa),

pri online kupnji (ime i prezime, adresa, e-mail adresa, adresa za dostavu, broj telefona, podaci o vremenu i predmetu kupovine, IP adresa),

u slučaju bilo kakvih prigovora, reklamacija, jamstvenih zahtjeva i ostalih zahtjeva (ime i prezime, adresa, e-mail adresa, broj telefona, podaci o vremenu i sadržaju te načinu rješavanja tih zahtjeva, podaci o vremenu i predmetu kupnje) ),

prilikom prijave na e-novosti (e-mail adresa) i to isključivo na temelju Vaše izričite privole koja se odnosi isključivo na svrhe za koje ste dali privolu.

19.1. Zaštita osobnih podataka

Obvezujemo se da će svi Vaši dostavljeni osobni podaci biti potpuno sigurni, zaštićeni i obrađivani od strane tvrtke Apecs Tools d.o.o., zajedno sa svim ugovornim izvršiteljima obrade osobnih podataka. Sa svim dobivenim osobnim podacima postupat ćemo u skladu s najvišim standardima sigurnosti i diskrecije, strogo poštujući važeći Zakon o zaštiti osobnih podataka i druge relevantne propise iz ovog područja, poput Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i dr. . Kod nas su vaši osobni podaci na odgovarajući način zaštićeni od mogućeg gubitka, uništenja, krivotvorenja, manipulacije ili neovlaštenog pristupa trećih osoba.

Više informacija o zaštiti osobnih podataka u Apecs Nova d.o.o. dostupna je u kartici “Pravila privatnosti” na našoj web stranici koja se nalazi na poveznici.

19.2. Vaša prava u vezi sa zaštitom osobnih podataka

Obavještavamo Vas da:

Vaši osobni podaci bit će obrađivani u skladu s propisima i u svrhu za koju su prikupljeni.

Osobni podaci dobiveni na temelju privole (privole) i u svrhu privole obrađivati će se do opoziva privole. Ostale dobivene osobne podatke čuvat ćemo do isteka zakonskog roka čuvanja.

Po zakonu imate pravo od tvrtke Apecs Tools d.o.o. zatražiti pristup podacima, njihov ispravak, brisanje ili ograničenje obrade te pravo na podnošenje prigovora protiv obrade osobnih podataka i zahtjev za prijenos osobnih podataka. Navedena prava možete ostvariti pisanim zahtjevom upućenim na adresu Apecs Nova d.o.o., Samoborska cesta 241A, 10090 Zagreb ili na e-mail adresu info@totaltools.hr.

Što se tiče odluke društva o prigovoru pojedinca, društvo mora obavijestiti pojedinca o odluci u roku od 15 dana od dana obavijesti o odluci; odluka mora sadržavati razloge i podatke o pravu na žalbu nadzornom tijelu.

Možete podnijeti pritužbu nadzornom tijelu (Informacijski povjerenik Republike Hrvatska) ako obrada osobnih podataka nije u skladu s propisima.

Ovlaštenu osobu tvrtke za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati putem e-mail adrese info@totaltools.hr.

Osobne podatke mogu obrađivati i ugovorni partneri s kojima tvrtka ima sklopljene ugovore o obradi osobnih podataka, a koji osiguravaju primjereno visoku razinu zaštite osobnih podataka.

Osobni podaci neće biti proslijeđeni trećim osobama, osim korisnicima koji za to imaju zakonsku, ugovornu ili drugu pravnu osnovu.

Prilikom obrade osobnih podataka na temelju izričite privole, tvrtka također provodi automatizirano donošenje odluka, uključujući i izradu profila. Ovo se radi u svrhu analize preferencija pojedinaca i prilagođavanja ponude tvrtke tim preferencijama, kao i radi prilagođenog informiranja o proizvodima, uslugama, novostima i drugim važnim najavama u skladu s njihovim preferencijama.

 • Odricanje

Operater web stranice, tvrtka Apecs Nova, d.o.o., nastoji održati najvišu razinu aktualnosti i točnosti objavljenih informacija na web stranici www.totaltools.hr. Ipak, mogući problemi u radu korištenih tehnoloških rješenja ili pogreške u unosu, prijenosu ili drugoj obradi podataka mogu uzrokovati netočne prikaze na web stranici. Ukoliko posjetitelj uoči eventualnu nepodudarnost ili netočnost podataka, može nas obavijestiti putem e-maila na eprodaja@totaltools.hr ili pozivom na broj 0998116868. U tom slučaju tvrtka Apecs Tools, d.o.o. obavijestiti kupca o eventualnim promjenama i omogućiti mu odustanak od ugovora ili zamjenu naručenog proizvoda.

Tvrtka Apecs Nova d.o.o. nije odgovoran za bilo kakav privremeni prekid rada web stranice. Također nije odgovoran za sadržaj recenzija proizvoda koje objavljuju posjetitelji naše web stranice. Prije objave mišljenja pregledavamo ih, odbijamo one koji sadrže očite neistine, neprimjereni su, obmanjujući ili uvredljivi. Tvrtka Apecs Nova, d.o.o. ograđuje se od informacija danih u mišljenjima i ograničava se od odgovornosti koje proizlaze iz tih informacija. Također nije odgovoran za manje razlike između priloženih slika proizvoda i stvarnog izgleda zbog različitih rezolucija ekrana. Iskreno se ispričavamo za eventualne pogreške. Tvrtka Apecs Nova, d.o.o. zadržava pravo odustati od ugovora u slučaju očitih pogrešaka, uključujući pogreške u cijenama koje bi inače prepoznali i tvrtka i kupac.

 • Ukidanje korisničkog računa

Ukoliko želite izbrisati svoj korisnički račun na web stranici www.totaltools.hr, javite nam na eprodaja@totaltools.hr. U poruci je potrebno navesti sljedeće podatke:

Naslov poruke: Ukidanje korisničkog računa.

Sadržaj poruke treba sadržavati: a) ime i prezime korisnika, b) adresu korisnika, c) e-mail adresu koja je korištena prilikom otvaranja korisničkog računa.

Zahtjev za ukidanje korisničkog računa mora biti poslan s adrese e-pošte koja je povezana s otvorenim korisničkim računom. O potvrdi brisanja obavijestit ćemo vas putem e-maila.

 • Pomoć i dodatna pitanja

Ukoliko imate pitanja ili trebate dodatne informacije u vezi naše ponude ili korištenja naše web stranice www.totaltools.hr, stojimo Vam na raspolaganju za pomoć. Možete nam pisati na eprodaja@totaltools.hr ili nas nazvati na 017776823 od ponedjeljka do petka, između 8:00 i 17:00 sati. Također nam možete poslati e-mail na eprodaja@totaltools.hr. Vaše zadovoljstvo naš je prioritet, stoga smo tu da vam pomognemo.

 • Završne odredbe

Ovi uvjeti stupaju na snagu 18.10.2023. za sve korisnike koji kupe robu ili usluge na ovoj web stranici ili nakon tog datuma.

Cjeloviti tekst ovih uvjeta dostupan je na web stranici www.totaltools.hr, a objavljuje ga Apecs Nova d.o.o.

Zagreb, 17. listopada 2023